Elevpraktik logo

Om Elevpraktik.dk

Elevpraktik.dk er en oversigt over virksomheder, som elever fra 8. - 10. klasse og FGU kan ansøge om erhvervspraktik. 
Det tillader eleverne at afprøve deres interesser i virkeligheden og tage bedre valg efter grundskolen.

Mit navn er Julius Lissau, jeg er en 20-årig iværksætter fra Vejle, og jeg har stiftet Elevpraktik.

I de sidste år af folkeskolen havde jeg som så mange andre unge svært ved at vælge hvad jeg ville. Fotograf? Selvstændig? Gymnasiet? Erhvervsuddannelse?
Beslutningen bliver selvfølgelig påvirket af mange punkter, men særligt en gjorde et stort indtryk på mig; Erhvervspraktik.

Erhvervspraktik er en fantastisk mulighed for at man kan afprøve sine interesser i virkeligheden, og tage stilling til om det er noget man virkelig vil arbejde med, før man tager en lang uddannelse.

Udfordringen ved erhvervspraktik er, at det er elevernes eget ansvar at finde en praktikplads. Medmindre eleverne er heldige at have forældre med et stort netværk, eller er vurderet ikke-uddannelsesparate, er der hverken inspiration eller hjælp at hente.

Dermed ender erhvervspraktikpladsen ofte på f.eks. mors arbejdsplads, i stedet for hos en virksomhed som beskæftiger sig med elevens interesser. For at få noget ud af erhvervspraktik skal man afprøve sine interesser i virkelighedens arbejdsmarked. Derfor har jeg startet Elevpraktik.dk.

Sådan fungerer Elevpraktik.dk

Virksomheder som er villige til at tilbyde erhvervspraktik, og have et praktikopslag på oversigten over praktikpladser til erhvervspraktik tilmelder sig med en kort tekst om virksomheden, og hvad eleven kan forvente af en erhvervspraktikplads.

Derefter kan eleverne bruge oversigten over erhvervspraktik praktikpladser, til at søge og filtrere efter hvor de bor og deres interesser - eller blot scrolle rundt og lade sig inspirere. Eleverne kan også skrive og sende sin ansøgning til virksomheden direkte igennem Elevpraktik.

Hvem kan bruge Elevpraktik.dk

For at Elevpraktik.dk er gratis for både elever og virksomheder finansieres Elevpraktik af kommuner. Det betyder også at Elevpraktik.dk kun er tilgængeligt for elever som går i skole, i kommuner som samarbejder med Elevpraktik. Du kan se de deltagende kommuner i sidefoden nederst på siden her. Virksomheder fra hele Danmark kan dog gratis tilmelde sig.

Sådan kan du hjælpe

Virksomheder: Vær med til at hjælpe og påvirke unges fremtid ved at tilmelde jeres virksomhed på Elevpraktik.dk og oprette et praktikopslag. Det viser eleverne kan ansøge om at komme i erhvervspraktik hos jer.

Politikere, kommunalt ansatte og UU: Lad os mødes så I kan høre mere om hvordan Elevpraktik virker, hvordan vi kan samarbejde. Se kommunale gevinster ved Elevpraktik.

Organisationer og netværk: Har I på den ene eller anden måde kontakt til mange virksomheder eller kommuner? I så fald vil Elevpraktik enormt gerne i dialog med jer omkring om vi kan samarbejde eller hjælpe hinanden. Kontakt Elevpraktik.

Forældre, elever og andre: Har du beslutningstagere i dit netværk fra virksomheder eller kommuner som du kan formidle en kontakt til? Så vil Elevpraktik enormt gerne høre fra dig. Kontakt Elevpraktik.

Du kan også hjælpe ved at like Elevpraktik på Facebook eller følge Elevpraktik på LinkedIn.

Kontaktoplysninger

Elevpraktik ApS
CVR: 40486593

kontakt@elevpraktik.dk
53 38 08 28

Jeppes Kilde 3
7120 Vejle Ø

Sociale medier
Facebook
LinkedIn

Se eventuelt:
Medieomtale af Elevpraktik