Elevpraktik logo

Om Elevpraktik.dk

Elevpraktik.dk er danmarks største portal med praktikpladser til elever i 8. - 10. klasse og FGU.

Derudover samler vi også tilbud fra virksomhederne om: fritidsjob, klassebesøg hos dem, at være gæstelærer på skolerne, mm.

Elevpraktik.dk er tilgængeligt for de FGU skoler og folkeskoleelever fra kommuner som indgår i partnerskabet med os. Virksomheder fra hele Danmark kan dog altid gratis tilmelde sig.

Vi fungerer som et tilbud til FGU skoler og kommuner, hvor der betales et årligt beløb (afhængigt af størrelse), for at eleverne og skolerne får adgang til portalen, samt at vi samler hundredevis af lokale praktikpladser.

Indtil videre har vi et partnerskab med Vejle, Fredericia, Svendborg og Sønderborg Kommune samt FGU Trekanten. Vi vil meget gerne udvide til din kommune også, du kan læse mere her eller kontakte os her.

Hvorfor erhvervspraktik er vigtigt

Erhvervspraktik er den type uddannelsesvejledning som eleverne i 8. - 10. klasse siger de får størst udbytte af (lige efter besøg på selve uddannelserne), og inspirere flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse.

Tusindvis af unge søger hver måned efter hjælp til at finde erhvervspraktikpladser på Google, men får ingen hjælp. Det har vi nu skabt en løsning til, og som resultat deraf får vi dagligt henvendelser fra elever fra hele Danmark, som ønsker at deres kommune også skal indgå i partnerskabet.

Historien bag Elevpraktik.dk

Mit navn er Julius Lissau, jeg er en 21-årig iværksætter fra Vejle, og jeg har stiftet Elevpraktik.dk.

I de sidste år af folkeskolen havde jeg som stort set samtlige af mine klassekammerater, svært ved at vælge hvad jeg ville. Fotograf? Selvstændig? Gymnasiet? Erhvervsuddannelse?

En vigtig forudsætning for at man kan tage bare en nogenlunde oplyst beslutning, er at man har prøvet en masse forskellige ting. For hvordan skal man vide, at man vil være håndværker hvis man aldrig rigtig har været med på en byggeplads? Eller ingeniør hvis man ikke forstår hvad deres arbejde går ud på?

Her er praktik en fantastisk mulighed for at afprøve sine interesser i virkeligheden, og derved blive både mere sikker og motiveret til at vælge uddannelse og følge med i undervisningen.

Udfordringen ved erhvervspraktik er, at det er elevernes eget ansvar at finde en praktikplads. Medmindre eleverne er heldige at have forældre som har venner i præcis den branche som eleven ønsker at afprøve, er der som udgangspunkt ingen hjælp at hente.

Dermed ender erhvervspraktikpladsen ofte på f.eks. mors arbejdsplads, i stedet for hos en virksomhed som beskæftiger sig med elevens interesser.

Derfor har jeg startet Elevpraktik.dk. Portalen lancerede officielt i august 2019 med Vejle Kommune som den første kunde.

Siden da har jeg lært at der på FGU skolerne også er en lignende udfordring, hvorfor vi i august 2020 har udvidet til at samle muligheder for erhvervstræning også.

Sådan bruger man Elevpraktik.dk

Virksomheder som er villige til at tilbyde fritidsjob/ungarbejde, erhvervspraktik eller erhvervstræning og have et praktikopslag på portalen tilmelder sig med en kort beskrivelse. Derudover skriver virksomheden hvad eleven kan forvente af praktikken og hvordan de ønsker at blive kontaktet (via email, telefon og/eller uanmeldt besøg).


Derefter kan eleverne søge og filtrere efter deres interesser og område på oversigten over mulighederne, eller blot scrolle rundt og lade sig inspirere. Når man som elev har fundet en virksomhed man ønsker at komme i praktik ved, får man mulighed for at sende sin ansøgning direkte igennem Elevpraktik, ringe til virksomheden eller får virksomhedens adresse – alt afhængigt af hvordan virksomheden har ønsket at blive kontaktet.

Kontaktoplysninger

kontakt@elevpraktik.dk
53 38 08 28

Elevpraktik ApS
CVR: 40486593

Jeppes Kilde 3
7120 Vejle Ø