Elevpraktik logo

Hvad er erhvervspraktik

Lær om hvad erhvervspraktik er, og hvordan Elevpraktik.dk hjælper dig med at få en praktikplads.

Få gratis elev adgang

Hvad er erhvervspraktik?

Typisk 2-5 dage hvor du har mulighed for at prøve at arbejde hos en virksomhed du selv vælger. Du får ikke løn for arbejdet men har til gengæld fri fra skole.

Erhvervspraktik er tilgængeligt for elever i 6. - 10. klasse, men mest brugt i 8. - 10.

Elever i 8. og 9. klasse har ret til erhvervspraktik selvom skolen og UU ikke bakker op om det.

Hvorfor erhvervspraktik?

Uanset om du ved, eller ikke ved, hvad du vil efter folkeskolen, er det rigtig godt at afprøve dine interesser i en virksomhed, før du tager en uddannelse indenfor området.

Mange elever er blevet overrasket over, at der er stor forskel på hvad de troede de skulle arbejde med, og hvad virksomheder rent faktisk bruger deres tid på.

Flere elever er også blevet tilbudt job hos virksomheden de har været i erhvervspraktik hos, hvis de har gjort et godt indtryk.

Hvornår er erhvervspraktik?

Tidspunktet det er muligt at komme i erhvervspraktik afhænger af hvilken skole og klasse du går i.

Kontakt derfor din lærer eller UU-vejleder for at høre hvornår du har mulighed for at komme i erhvervspraktik.

Forsikring

Inden du starter i erhvervspraktik skal du udfylde en "erhvervspraktik blanket", hvilket øger sikkerheden for at du er forsikret hvis der skulle ske noget under din erhvervspraktik.

Det er meget vigtigt at du udfylder og underskriver blanketten inden du starter i praktik. Både for skolen, virksomhedens og din egen skyld.

Hvis du er i tvivl, kan din UU-vejleder fortælle dig hvor du finder blanketten.

Find en praktikplads

Elevpraktik.dk har samlet en stor oversigt over virksomheder som er villige til at tilbyde en erhvervspraktikplads.

På Elevpraktik's oversigt over praktikpladser til erhvervspraktik kan du søge efter praktikpladser indenfor dine interesser.

Du må også gerne ansøge om praktik hos virksomheder som ikke fremgår af Elevpraktik.

Vigtigt inden du søger

Virksomhederne bruger meget tid og energi på at have en elev i erhvervspraktik. Derfor er det vigtigt at du kun ansøger en virksomhed om praktik hvis du virkelig gerne vil prøve at arbejde hos dem.

Det er vigtigt du er villig til at prøve nye ting og gøre som de beder dig om. Også selvom du måske synes noget af arbjdet er træls.

Skriv en ansøgning

Når du har fundet en praktikplads du ønsker at søge, trykker du på "Ansøg" knappen og udfylder felterne. Læs: gode råd til at ansøge om erhvervspraktik

Der er ikke garanti for, at du kan komme i praktik hos virksomhederne selvom de er på Elevpraktik.dk. Det kan være de har for travlt eller allerede har en anden i praktik.

Afvent svar

Hvis du mod forventning ikke har modtaget et svar fra virksomheden indenfor en uges tid, bør du rykke i virksomheden for svar.

Find en praktikplads

Opret en gratis elevkonto for at kunne ansøge de tilmeldte virksomheder om erhvervspraktik.

Få gratis elev adgang